Sunday, 30 September 2012

Segmen Review Blog By Superkitty


Salam... Hye kengkawan... Tak taw la nape beberapa hari ni rajin sangat duk follow segmen-segmen bagai.. Saje nak isi free time kot.. Keje shift malam di ari minggu memang camni la..huhu..

Kali ni jom kita review blog yg pinky-pinky nih.. Comel jer blog dia. Tuan tanah pun soft jer muka..huhu... Kalau nak join meh klik jer banner kat bawah ni kay...


Photobucket
Tuan Tanah > Erna Ziana Lamsera



'Saya Follow Awak,Awak Follow Saya'



Salam... Rase-rase tak payah gitaw lagi kot? Sebab ni segmen ke-4 yang saya join untuk malam ni.. Mood jakun-jakun sikit sebab baru pandai letak banner.. Hahahaha... Klakor btol kan? Dah-dah... Tak nak cakap banyak.. Jom ramai-ramai join k..



Photobucket
Tuan tanah > Nurul Syafiqa





SEGMEN BLOGWALKING TERGEMPAK



Salam.... Rase-rasenye untuk malam ni jer dah 3 segmen kot saya join.. Hahaha.. Bosan punya pasal.. So korang-korang kalau nak join pun boleh jugak... Klik banner kat bawah ni k...



Photobucket


GIVEAWAY ME & MY FAMILY


Salam.. 

1st time nak join GA ni.. Mane taw kan rezeki di subuh hari ni dapat handbag dari tuan tanah...
Klik jer banner kat bawah k... Good Luck! :)


Photobucket


Saya nak topup dari Izwan



Salam.. Hehe... Kite kembali lagi dengan join segmen sebanyak mungkin... Pagi-pagi camni mata still cerah, so sudi-sudi lah korang klik banner kat bawah ni k... Bleh dapat topup free :)


Photobucket
tarikh tutup 30/9/2012 @ 12 m.n.. Hurry up!


* Mane taw rezeki korang kan... ^_^


Saturday, 29 September 2012

Segmen : Follow And Follow



Salam.. Hye korang.. Jom ramai-ramai join segmen ni...
Saje tambah-tambah kenalan.. Tak penah join mane-mane segmen pon sebelum ni... :)



Photobucket


* Klik jer kat banner di atas k...


Thursday, 27 September 2012

Belanjawan Gaji Bulan Ni


Huuuu... Tajuk pun dah sadis jer kan? Yes! Almost end off September. Meaning??? Gaji nak masuk dah... Yayyy!!! *tak payah nak yayyy sangat k! Adooiiii.... Kenapa tak leh nak yayyy sangat? Gaji nak masuk dah? Meh nak wat budget siket untuk gaji bulan ni...

1) SAMAN
  • Yeeee.... Saman! Azam saya taun ni tak nak ade 1 saman pun.. Yesss... Setakat bulan ni memang takde lagi kene saman even saman dari pak polisi, JPJ or perbandaran. Hope till end of this year memang tak nak ade saman. Tapi yang wat saya kena spend duit gaji untuk saman sebab adik ipar yang gila dah pecah record saman! Cisss.... Dia dah wat tepi jalan tu macam tempat paking kat umah dia.. Paking sesuka hati then taw-taw jer dapat surat cinta. Lagi saman-saman taun lepas yang tak setel lagi MESTI kena setel sebelum bulan 12 nih... $$$$ :-(

2) ROADTAX KETE
  • Lagi satu yang ni memang of course tiap-tiap taun pun memang kena spend laa... Untuk my lebeli kuda putih.. Tiap-tiap taun nak kene renew roadtax... Duit lagi tu.. Adoiii.... Nak kena renew bulan 12 nanti.. Memang jenis tak reti nak saving duit awal-awal kan? So, time dekat-dekat nak due baru sibuk nak kena bayar sume skali arung... Hamek kau!! Berpeluh jugak ketiak nia.. Takpe-takpe.. ade mase lagi..huhuhu -_-''

3) RENEW LESEN
  • Heeeee..... Lesen ni pun time-time ni jugak la dia nak expired kan? Tu la dulu masa renew taknak wat untuk 2,3,4,5 taun terus! Renew setaun-setaun pejam celik pejam celik tau-tau jer dah nak expired. Saya terpasan date nak due pun sebab aritu ada JPJ wat roadblock and mintak lesen saya. Time tu baru terpasan lesen dah nak mati... Ingat nak renew untuk 2taun terus.. RM30 setaun....

4) TAYAR KETE
  • Hikhik... Kalau dah nama pakai kete memang camni la kot? Duit banyak abis kat kete jer... Sumpah tak penah tau pun keadaan bila pakai kete.. Adehhh... Tayar kete nak kene ganti dah sebab dah haus.. Bunga tayar pun dah tak clear.. Dala sekarang musim ujan.. Bila speeding sikit mesti dah rasa macam nak terpelanting dah.. Huhuhu... Sabar ye wahai kuda ku... Rasa-rasa bulan ni tak leh nak tukar tayar kamu lagi... Sadis kan? 

Setakat ni memang ni jer yang ada dalam pale otak.. Bengkok tak bengkok la tulang belakang kan? Memang tak leh nak berjoli katak la gaji bulan ni. Dah la nak raya haji ujung bulan 10 ni.. Kene balik pulak tuu... Gaji lum masuk tapi duit gaji dah abis... Duit owhh duit.... Acaner tu?? -_-


hellooo money.. I need extra!!!

Wednesday, 26 September 2012

Santapan Orang Sakit

Salam.. Hyep kengkawan sume.. Sekarang kan kat Penang dah macam obersea oversea. Tiap-tiap ari ujan. Paling best lau ujan lebat-lebat pastu time tu tengah cuti or off day.. Duk dalam selimut jer sepanjang-panjang ari.. Syok weyyy...
Tapi yang wat tak syok tu bile time-time sejuk camni mula lah datang virus-virus yang memang saya tak suke.. Virus ape lagi kalau bukan sesema n demam -_-...adehhh.... Rasa nak tercabut taw idung kalau dah sesema sampai tersumbat-sumbat idung. Time ni mula lah rasa nak demam sume ade.. Dah la jauh dengan family.. I want my mommmy... :'(
Sejak semalam saya macam dah terasa sakit time nak kunyah makan. Upenye tengok-tengok ade ulcer... Adoyyy... Saket taw.. Sumpah seumur hidup tak penah lagi kena ulcer! Saketnye laa bila nak makan. Mungkin sebab badan panas, cuaca plak sejuk ujan tak benti-benti. Tu pasal Encik Ulcer nak tumbuh pun.. Bila dah kena ulcer ni memang takde makanan len nak dimakan. Dah sah-sah Encik McD jugak la jadi sasaran.
bubur ayam mcd yang membuka selera..yummyyyy

Tadaaa.... Bagi manusia malas masak macam saya ni, memang rajin nak membeli jer la kan. Bubur pun nak beli ape kes? Alaaahhhh.... tak sempat nak masak *alasan! Tapi siyesly bile makan bubur ni segala saket sume ilang. Lihat keajaiban McD ni.. Hahahaha~~~ Jom! Jangan biar bubur tu sejuk.. Kita makan jom! :)

Tuesday, 25 September 2012

My Bro Wedding Part II


Salam... Hye korang sume... Firstly sorry sangat-sangat sebab lame dah tak update blog. Sebabnye saya terlalu-lalu busy kebelakangan ni. Busy ngan keje, kursus, n macam-macam lagi lah. Dah macam PM plak dah busynye..huhu
K lah.. Tak nak cite banyak. Kali ni nak cite pasal majlis kwen abang saya. Entry aritu dah citer pasal Majlis kat umah pengantin pompuan kan? Kali ni nak citer pasal majlis blah pengatin lelaki iaitu majlis kat umah saya.. Masa kenduri adik dulu, saya jadi pengapit berkaliber kan? Kali ni saya teruskan lagi job sebagai pengapit lagi..hehehe... Cukup 3x jadi pengapit, mana taw kot-kot turn saya plak yang jd pengantin kan? *berangan* -_-
family pengantin pompuan.dtg dr terengganu


adeq bongsu ngan akak ipar *sebaya saya


adeq yg kawen aritu with kezen Neeya :)


adeq-adeq ngan ibu


posing-posing dalam bilik jer









family saya yg semakin membesar..huhu *adeq ipar xde time ni.tgh melantak kat luar


3 beradik pompuan jer :)


Tu la sikit-sikit pasal kenduri abang saya. Buat simple-simple jer.. Tahun ni jugak ibu saya dapat 2 menantu. Mana tau rezeki tahun depan dapat 2 cucu pulak kan?hahaha... Sekali gus saya pun jadi mak ngah jugakkk...Owhhh tidakkkkk!!! -_-''

*kenapa saya rasa pic saya tak banyak dalam entry ni??? =/








Wednesday, 12 September 2012

Happy Bufday Baby!!! Part 2



Salam... Hye all... Entry lepas saya ada cite pasal bufday sidia kan? Hehe... Actually bufday dia 11 Sept tapi on that day memang tak sempat nak wat preparation apa pun untuk dia *due to we both bz... Saya oder sumthing untuk dia. Beli online jer. Tapi barang tu tak bleh sampai on time. So wat late celebration laa...

Kire suprise jugak sebab sidia memang tak taw saya nak celebrate sikit untuk dia. Pagi masa bufday dia (11 Sept) saya cume sempat wish n belanja dia breakfast jer... After breakfast kitorang balik umah. Saya tanya dia apa dia nak untuk bufday. Korang taw dia cakap ape? Dia nak NEW YORK CHEESE CAKE by Secret Recepi!*memang tiap2 bulan akan beli untuk sambut monthly anniversary.. Saya tanya tak kan nak kek jer? Dia memang hantu cheese cake..tp secret recepi jer..cheese cake lain dia tak suka... *demand* -_-

Pagi 12 Sept saya ajak dia pi Gurney. Duduk2 jer kat situ.. Memang peberet kitorang lepas breakfast akan lepak-lepak Gurney tengok laut n sunrise.. Tapi pagi ni kitorang tak bekpes pon sebab masing-masing dah kekenyangan melantak masa time keje malam tadi. Just p lepak Gurney jer.. Tengah-tengah lepak tu saya pun kuarkan laa menatang-menatang yang nak bagi dia tu... Tadaaa......


tayang new york cheese cake dia

ni la natang yang saya beli on9 tu..APAM POLKADOT! *abaikan tulisan buruk tu...saya tulis sendiri..haha

dia kata THANK YOUUUUU

I'm 26 now! Tua dah yang oit!huhu *candle tu dah kantoi lame dah sebab dia nampak dalam dashboard kete saya..so dah tak suprise..huhu

Ni je lah celebration yang saya wat untuk bufday dia... Gila sempoi kan? Ada saya bagi coklat Dove tapi lupa nak snap pic.. Sume saya bagi adalah MAKANAN! Sebab kitorang suke makan! Hhuhuhu... :)

Terpaksa sempoi sebab dua-dua keje shift malam minggu ni.. Memang tak sempat nak p jalan-jalan, makan-makan. Saya tak off day sejak 10 ari lepas... *workaholic* -_-'

InsyaAllah minggu depan kitorang nak pi makan-makan plak.. Tengol!! Makan lagi! Hahaha... Dah kata kitorang kuat makan. Memang takde bagi present pun.. Sama macam bufday saya March lepas, dia belanja makan-makan jer.. Pada kitorang present tu tak penting yang penting value date tu..hehe


U and I

Tunggu next entry pulak yer... Part 3..hehe... Berepisod plak kan? Wish untuk dia:
Thinking of you with love on your birthday and wishing you everything that brings you happiness today and always. HAPPY BUFDAY BABY!




Tuesday, 11 September 2012

Happy Bufday Baby!!! Part 1



Hye guys... Hehe.... Entry kali ni agak gedik sikit.. Gedik? *ada aku kesah?! :p

Takdelah gedik kot? Nak cite pasal bufday Honey kita. Arini genap umur dia 26 tahun.. Dah tua pun. Tapi perangai still budak-budak n sentiasa menghiburkan ati den ni haa..huhu

Takde nak tulis banyak sebab tak kuar celebrate lagi ngan dia sebab masing-masing bz keje..huuu... Nanti kita update our celebration k.. 


Si Dia :)

I just want to say HAPPY BUFDAY BABY! I LOVE YOU <3

Sunday, 9 September 2012

Happy Sunday!


Hye... Happy Sunday untuk korang sume. Arini ari Ahad.. Ape plan korang? Those yang stil skolah or study ari ahad camni mesti korang rehat puas-puas kan? Sebab esok dah nak start ade class.. Tapi bagi yang dah bekerja macam saya nie takde istilah happy Sunday taw.. Lebih-lebih lagi kalau keja shift. uhuhuhuhukkk... 

Ari Ahad ni bermaksud ari ke-5 saya bekerja direct. N akan berterusan kerja sampai ari Jumaat depan ye kawan-kawan... Sedey jer ayat camni.. uhuhuhukkk.... Terkejut? Direct keje 9 ari takde off day? Dah la keje 12 jam sehari... Adoiii.... Rasa macam dunia ni dah terbalik taw. Dulu masa skolah pun 5 ari jer.. 8 jam sehari. Tapi sekarang jangan mimpi nak dapat camtu.

Nak bebel banyak pun tak boleh jugak. Ni lah punca rezeki saya. Saya bersyukur disebalik kepayahan ni. N saya enjoy keje camni. Even kadang-kadang rasa menyampah nak keje (sebab bz)..*amboi..cakap macam anak orang kaya jer kan?

Ni baru ari ke-5... Ade lagi 4 ari lagi baru bleh cuti n balik kampung. Adoiii..... Takpelah.. Nak wat camne kan.. Pejam celik pejam celik dah pun ari Jumaat... Saya cuba ikhlaskan ati untuk meneruskan keje saya k.. Untuk korang sume, HAPPY SUNDAY!!! =)

Hobi Kadang-Kadang



Assalamualaikum... Hye.. Korang pelik tak dengan title entry nie? Apa yang ''hobi kadang-kadang'' tu erk? Meh nak citer..

Maksud hobi kadang-kadang tu hobi yang akan saya buat bila ada masa free.. Saya minat fotografi. Suke snap-snap gambar. Kalau dulu masa zaman-zaman study suke posing sorang-sorang depan cermin pastu snap pic ala-ala kawaiii gitu... Hahahaha... Tapi sekarang saya suka amik gambar pemandangan, objek or apa-apa jer yang ada depan mata saya. Tak kira la pakai camera hp or DSLR si dia...

Terus terang tangan saya tak sehebat tangan orang-orang yang terer tangkap gambar. Gambar yang saya snap biasa-biasa jer. Nama pun tangkap suka-suka kan? Not so serious laa... Eh, korang nak tengok tak pic yang saya snap baru-baru ni? Pakai DSLR si dia..huhu


si tua merenung masa depan


boboy n shahmie


tarik-tarik UNO


UNO yang dah bertaburan


khusyuk mengadap game


nasib si sotong kering


nampak vibration sikit kan?


handbag saya


pic yang saya suka sekali

Untuk pengetahuan, pic-pic ni sume saya tak edit. Cuma guna effect border n kelabukan sikit kaler dia. Banyak lagi yang nak kena improve kan? Kalau ada antara korang yang lebih arif pasal penggunaan DSLR, bleh la sharing-sharing atau komen jer k. Ada banyak pic tapi sume kat dalam hp. Nanti saya share lagi k...


Saturday, 8 September 2012

Cara Mengatasi Kesedihan

Salam..

Saat ni, ketika ni, pagi-pagi subuh ni, saya rasa sedih sangat *sorry tak dapat nak citer sedih tentang apa...

Nak hiburkan ati taknak ikutkan rasa sedih tu saya ada terbaca 1 article kat tenet cara mengatasi kesedihan.. Siap ada doa lagi.. Meh kita share sama-sama...

Doa dan Adab Tatkala Mengalami Kesedihan Yang Mendalam

1) Kurangnya iman dan tawakkal kepada Allah (mungkin sebab kadang-kadang lupa pada yang Esa)
2) Usaha yang tidak atau yang belum berhasil (ada jugak beberapa cita-cita yang lum tercapai)
3) Kehilangan sesuatu yang amat dicintainya (penah suatu ketika dulu)
4) Cita-cita yang tidak kesampaian
5) Banyaknya hutang yang sulit dibayar (hutang ptptn tu ada laa..hehe)
6) Banyaknya tanggungan keluarga yang membebani dirinya (belum berkeluarga lagi)
7) Terbelenggu orang lain
8) Kesempatan yang telah disia-siakan (banyak kali jugak sia-siakan peluang)
9) Ketinggalan dalam beramal soleh
10) Merasa jauh dari Allah

Bagi orang beriman yang tawakkal, kesedihan tidak boleh berlanjutan. Kerana orang beriman yakin bahawa segala yang dimiliki manusia pada hakikatnya hanya titipan sementara dari Allah swt yang suatu saat pasti akan dicabut kembali.

Ketika kita mengalami kesedihan yang berpanjangan, Nabi saw menganjurkan untuk membaca doa di bawah ini:




Jom kita sama-sama amalkan.. Saya nak hafal doa ni bagi kurang sikit kesedihan nih... Tak bleh wat keje taw bila asik terfikir.. Ermm...

Friday, 7 September 2012

My Bro Wedding

 Salam..

Hyeee... Sihat ker sume? Kali ni saya nak sambung entry wedding abang saya aritu.. Dah janji kan nak tempek gambar... Sekarang baru sempat sebab tukang edit pic lambat sangat nak pulangkan pendrive..huhu

Taknak cakap banyak, kita layan pic jer k...


wajah happy pengantin
Sebahagian hantaran.. Tak dapat nak snap banyak sebab tetamu ramai sangat kerumun depan hantaran..


bunga telur
telekung & hand bag
kasut

ibu diapit oleh besan-besannya
 Acara menepung tawar kedua-dua mempelai


ibu saya

abah saya

pak uteh saya
adik ipar saya

adik saya

gambar family bersama pengantin

adik with her husband

saya dengan si dia a.k.a cameraman..hehehe

Now time makan beradap plak.. Family saya je yang conquer meja makan nih.. Makanan pun leh tahan sedap... Meh tengok-tengok..


acara suap menyuap




air cocktail yg sangat2 sedap..
adik saya

apa la yang duk gelak kan tu

saya yang tengah control sambil makan...haha

seronok dapat makan yer

Ok lah.. Tu jer sebahagian pic disekitar majlis abang saya... Yang ni belah pompuan ok.. Belah lelaki plak pada 15 Sept nanti.. Nanti saya akan update lagi k...




Majlis ni simple jer tapi saya dapat rasakan kemeriahannya.. Ni duk berangan bila turn saya plak..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...