Thursday, 27 September 2012

Belanjawan Gaji Bulan Ni


Huuuu... Tajuk pun dah sadis jer kan? Yes! Almost end off September. Meaning??? Gaji nak masuk dah... Yayyy!!! *tak payah nak yayyy sangat k! Adooiiii.... Kenapa tak leh nak yayyy sangat? Gaji nak masuk dah? Meh nak wat budget siket untuk gaji bulan ni...

1) SAMAN
  • Yeeee.... Saman! Azam saya taun ni tak nak ade 1 saman pun.. Yesss... Setakat bulan ni memang takde lagi kene saman even saman dari pak polisi, JPJ or perbandaran. Hope till end of this year memang tak nak ade saman. Tapi yang wat saya kena spend duit gaji untuk saman sebab adik ipar yang gila dah pecah record saman! Cisss.... Dia dah wat tepi jalan tu macam tempat paking kat umah dia.. Paking sesuka hati then taw-taw jer dapat surat cinta. Lagi saman-saman taun lepas yang tak setel lagi MESTI kena setel sebelum bulan 12 nih... $$$$ :-(

2) ROADTAX KETE
  • Lagi satu yang ni memang of course tiap-tiap taun pun memang kena spend laa... Untuk my lebeli kuda putih.. Tiap-tiap taun nak kene renew roadtax... Duit lagi tu.. Adoiii.... Nak kena renew bulan 12 nanti.. Memang jenis tak reti nak saving duit awal-awal kan? So, time dekat-dekat nak due baru sibuk nak kena bayar sume skali arung... Hamek kau!! Berpeluh jugak ketiak nia.. Takpe-takpe.. ade mase lagi..huhuhu -_-''

3) RENEW LESEN
  • Heeeee..... Lesen ni pun time-time ni jugak la dia nak expired kan? Tu la dulu masa renew taknak wat untuk 2,3,4,5 taun terus! Renew setaun-setaun pejam celik pejam celik tau-tau jer dah nak expired. Saya terpasan date nak due pun sebab aritu ada JPJ wat roadblock and mintak lesen saya. Time tu baru terpasan lesen dah nak mati... Ingat nak renew untuk 2taun terus.. RM30 setaun....

4) TAYAR KETE
  • Hikhik... Kalau dah nama pakai kete memang camni la kot? Duit banyak abis kat kete jer... Sumpah tak penah tau pun keadaan bila pakai kete.. Adehhh... Tayar kete nak kene ganti dah sebab dah haus.. Bunga tayar pun dah tak clear.. Dala sekarang musim ujan.. Bila speeding sikit mesti dah rasa macam nak terpelanting dah.. Huhuhu... Sabar ye wahai kuda ku... Rasa-rasa bulan ni tak leh nak tukar tayar kamu lagi... Sadis kan? 

Setakat ni memang ni jer yang ada dalam pale otak.. Bengkok tak bengkok la tulang belakang kan? Memang tak leh nak berjoli katak la gaji bulan ni. Dah la nak raya haji ujung bulan 10 ni.. Kene balik pulak tuu... Gaji lum masuk tapi duit gaji dah abis... Duit owhh duit.... Acaner tu?? -_-


hellooo money.. I need extra!!!

2 comments:

  1. done follow u back :)

    jom kite buat duit sesame..secare online aje..singgah lah blog fiey n bace tau atau boleh email fiey beautifulfieyahmads@gmail.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... will pass by to ur blog soon ;)

      Delete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...