Friday, 7 September 2012

Semangat Nak Berubah Part II

Salam...

Entry ni adalah sambungan dari entry yang sebelum ni yer... Kalau korang dah tertinggal part I punya cerita, korang leh refresh balik kat SINI okay...

Dalam entry sebelum ni saya kate nak berubah tapi ada masalah lain yang timbul kan? Nak taw masalah ape? Meh nak cite kat korang...

Masalah yang datang tu ramai orang yang memperlekehkan semangat saya nak berubah. Bila saya start pakai tudung, ada laa sorang dua yang mengata belakang. Ada jugak yang kata saya pakai tudung tu sebab ikut boyfren! Ntah ape-ape kan? Masa tu sedih jugak sebab orang pandang sebelah mata je niat suci nak berubah tu. Tak paham nape diorang cakap saya camtu. Sepatutnya diorang bagi semangat la saya nak berubah pada yang lebih baik. Betul tak?

Saya nak berubah bukan sebab sape-sape suruh. Tapi ni dari hati saya sendiri. Dulu masa zaman sekolah, zaman kolej, zaman dah start keja pun saya ada pakai tudung bila keluar. Tapi pakai tudung tu sekejap jer. Orang kata sebab niat nak berubah tu takde lagi. Pakai tudung 2,3 ari pastu dah free hair balik.

Saya sedih jugak la bile diorang duk cakap saya berubah sebab ikut boyfren... Tapi saya buat tak dengar jer ape yang diorang cakap tu. Saya yang nak berubah, saya yang tau. Saya free hair pun bukan diorang yang tanggung dosa saya kan? Saya happy ngan perubahan saya sekarang.. :)


suka kata-kata motivasi ni

No comments:

Post a Comment

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...