Saturday, 13 October 2012

BEKERJA Di Hari Sabtu


Siyes BORING! Mau tak.. Biasa ari minggu la nak bermalas-malasan kat umah. Lagi plak dari pagi mendung jer. Tengah hari td ujan lebat kejap. Pastu mendung sampai sekarang.

Apa nak buat.. Kalau dah kerja shift memang tak bleh nak elak laa kalau kena keja ari minggu. Boleh blah lagi la kalau keja siang.. Kalau ari minggu kerja malam, memang menangis laa wuuuuu... :'(

Nak citer ni dari masuk kerja pukul 6.30 pagi tadi, sampai laa sekarang (pukul 3.15 ptg) saya tak buat 1 apa pun kerja.. Hahaha! Memang tahap kemalasan yang melampau! Memang biasa macam ni pun. Biasa kalau kerja ari Sabtu, mesti ari Ahad pun kena kerja. So kerja-kerja ni semua saya akan setelkan ari Ahad! Suka bertangguh kan?

Bila jadi camni mula lah rasa nak cari kerja normal shift. Masuk pukul 8 balik pukul 5... Weekend comfirm cuti! Owhhhhh.... Sangat syokkk.... Tapi bila nak dapat kerja normal shift tu? Saya bukan kerja ofis. Saya kerja klinik. Nurse mesti la kerja shift! Tak kira siang malam okehhh!

Sekarang tengah usaha cari kerja normal sebenarnya ni.. Jika diizinkan, panjang umur, panjang jodoh, insyaAllah tahun depan nak tamatkan zaman bujang.. Ecehhh... Zaman bujang.. Huhu... Pas kawen kompem-kompem la dah ada family sendiri kan? Kalau kerja shift camni alamatnya berterabur la laki ku makan pakai tak terjaga.. Huhuhu... Sidia pun dah banyak kali remind suruh hantar resume.. Tapi saya ni kan nurse yang bz.. Memanjang bz sampai lupa segala.. Hahaha... Ini alasan okeh! :p

Yela-yela sayang... Saya try la sedaya yang mampu untuk tukar kerja.. Segala untukmu.. Ahaks!


Rindu nak kuar dating time weekend! (sekadar gambar hiasan)



2 comments:

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...