Thursday, 4 October 2012

Dapat 'Duit Raya' Tiap-Tiap Bulan ???


Salam...

Hehehe.. Macam gempak jer title kali ni kan? Tak kan bleh plak nak dapat duit raya tiap-tiap bulan.. Citer dia macam ni..

Saya duk menyewa dengan 2 lagi kawan. Kira 1 umah share 3 orang la.. Kami plak keje tak sama shift. Ada yang keje normal shift, Ada jugak yang shift pagi malam macam saya ni. So nak jumpa tiga-tiga skali tu memang tak de lah kan.

Tuan yang kitorang sewa ni plak 1 tempat keje ngan saya. Jadi memang dah jadi adat dari masa mula-mula sewa umah tu memang tiap-tiap bulan saya la yang kene serahkan duit sewa tu kat tuan umah.. Yela 1 tempat keje kan.

Kitorang kan jarang jumpa even duk serumah, jadi kawan-kawan kalau nak bagi wet umah masing-masing, dorang akan masukkan jer duit tu kat bawah pintu bilik saya. Kadang-kadang bile dorang dah letak, dorang tak bagitau pun. Tau-tau jer bile saya balik kerja, bukak jer pintu bilik, mesti tersepak sampul duit sewa yang dorang selitkan bawah pintu tu... Hihihi... Mula lah nak rasa suprise.. Cehhh... Bukan suprise ape pun. Rasa best jer sebab tibe-tibe dapat duit kan? Hahaha.. Tak sedar diri tu duit sewa umah -_-

Sebulan duit umah sewa RM400... Wahhh... Mula lah berangan kalau duit tu SDN. BHD punya.. Mula lah tak reti nak lekat kat umah.. P mana lagi.. P berjimba la kan? Tapi bile dah seda dari berangan tu, baru sedar yang RM400 tu duit sewa..Diulangi DUIT SEWA... Adehhh... Apa pun tak boleh laa  -_-''

siap buh dalam angpow n sampul surat yang tak tahan tu...cute kan housemate saya..huhuhu

No comments:

Post a Comment

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...