Sunday, 18 November 2012

Segmen Follow Sampai Pengsan


Salam...

Jom join segmen ni...
Klik banner k


Photobucket

Follower sekarang ada 310 @ 18/11/2012


"1st Segmen: Jom Follow Blog Saya"


Segmen lagi.. Klik banner kat bawah k
Tarikh tutup 30/11/2012.. Atau mungkin akan dilanjutkan...


Photobucket


* Saya tengah bosan ni...hihi


Wednesday, 14 November 2012

Blog Korang Bebas Malware Ke Tak?


Salam...

Tadi tengah saya duk berbw, saya singgah ke blog Saudara Eraz ni. Dia ada citer pasal malware kat website.. Memang betul apa yang bro Eraz cakap tu. Sekarang banyak web yang kena malware.

Siyesly, ada diantara korang yang blog dah pun terkena malware. Bila klik je kat entry dia, mesti naik page warning kaler merah... Huuuu... Otomatik saya pangkah terus.

Kalau korang nak check samada blog korang terkena malware or tak, jom ikut step ni...

1) Pergi kat link ni http://sitecheck.sucuri.net/scanner/

2) Masukkan link blog ataupun apa-apa je link yang korang nak check




3) Pastu tekan scan website kat kotak ijau tu...

4) Last skali tunggu berapa saat akan kuar result samada link korang tu ada malware or tak... Blog saya bebas malware ok.. Hehehe :D




Kalau blog korang bebas malware, maknenye kawan-kawan korang pun lega laa nak bw ke blog korang... Tahniah! Hahah....


Credit to : Eraz Fadli


Tuesday, 13 November 2012

Berseri-seri ;)

Heeee....
Kuda putih da berseri-seri... Baru pas basuh setelah berbulan-bulan tak cuci. Bukan malas ok.. Cuma cuace kat penang ni tak berapa ok sejak dua menjak ni...

Mood sekarang : puas hati ;)


segmen:saya nak kenal awak..


Pengumumannn!!!
Sila klik banner k..
Tiada paksaan.. Tapi paksa jugak ni.. Hahah :)


Photobucket

Tentang saya:

nama penuh : Faizatul Hazwana Hashim
asal: Mersing, Johor
status: single but not available
tarikh lahir: 09 March 
start blogging: Sept2012
matlamat blogging: untuk menambah kenalan dan berkongsi ilmu  
aku seorang yang:pemalu tapi tak sombong,bermata sepet,suke senyum sorang2..haha


Segmen sampai hujung bulan ni je taw...




"Segmen: Nak Kawan Baru!!"


Salam...
Klik banner k..
Berbaloi2.. :p


Photobucket

Join taw.. *paksaan ni :p

RA Segmen : Jom Follow dan Click Earnings


Klik Banner... Weeeee....
Jangan lupa klik iklan saya juga k :)



Saya nak tag Honey As

SEGMEN : GEDIK2 TAMBAH FOLLOWER


Segmen lagi...
Klik banner je


Photobucket
Cik Icecream


Apa yang saya tak suka kat blog Cik IceCream? Ermmm... Takde laa sampai tak suka.. Just saya bagi komen sikit la k.. Ni pun sekadar memenuhi syarat-syarat yang Cik IceCream tetapkan.. Background perlu tukar supaya lebih kemas... Ni je laa yang saya boleh komen.. Hihihi.... :p


'Segmen Up Kan Follower & Tambah Kenalan'


Join segmen jom...
Klik banner kat bawah


Photobucket


Follower saya sekarang



Sunday, 11 November 2012

SEGMEN: Jom Kawan


Salam...
Segmen lagi untuk arini..
Klik banner okay :)


Photobucket
Fairytale Blue World


Blog penganjur ok.. Nice n simple. Tak berat yang penting.. Overall, sume okeh.. 80% saya bagi.. Hihihi



"Segmen : Aku Blogger Bertuah by Izzah Ismail"


Salam...

Segmen yang rajin nak join..
Klik banner k.. 


Photobucket
Izzah Ismail

Saya suka berblogging sebab boleh share story ngan kawan-kawan alam maya. Boleh tau macam-macam info. And yang paling best dapat ramai kawan.. Haaa... Ok x? Hehehe...

* Macam-macam hadiah menarik untuk blogger bertuah... Sape tau tuah korang nak jadi blogger bertuah tu..
:)




Saturday, 10 November 2012

Segmen Sabtu : Jom Cari Follower Bersama AH


Salam Sabtu... 

Arini nak join segmen dari Aisyah Humaira'...
Klik banner k..

Photobucket


Kena cepat sebab segmen sampai pukul 11.59 malam ni je.. Cepat-cepat :)

Friday, 9 November 2012

Saman Oh Saman!

Salam..

Rasa macam dah lama tak menulis kat sini.. *padahal baru 5 ari jer.. Hehe... Takde apa nak tulis. Kita melalut-melalut je la eh kat entry ni.. Hihihi

Sepatutnya arini saya off day. Tapi disebabkan incharge saya amek cuti sampai Selasa minggu depan, saya laa yang kena mai keja arini.. Dapat lah ot untuk minggu ni. Alhamdulillah... Start arini memang kena keja keras sebab saya akan keja direct sampai 17hb ni. Maknanya 9 ari direct. Incharge saya sambut Deepavali. Dia tak gado nak berebut cuti sebab dia sorang je India kat klinik ni. Skali cuti sampai seminggu. Hehehe.. Takpe.. Ada rezeki disitu. Dapat gak wat ot..

Eh.. Perasan tak entry ni asek sebut ot jer kan? Haha... Paham-paham dalam nak kumpul duit kawen, lagi ngan saman n roadtax.. Adoiii... Semua tu wat budget lari jer taw... Kemarin saya dah bayar separuh dari saman tu. Alhamdulillah, setakat bulan 11 ni belum ada lagi saman untuk taun ni. Mintak-mintak sampai ujung taun pun jangan laa ada saman. Yang buat saya kena bayar saman ni sebab nak setel saman taun 2011 punya... Hahaha! Tu la orang kata selagi tak blacklist slagi tu la liat nak bayar saman kan?

Bulan depan insyaAllah bayar lagi separuh. Ujung taun pulak asingkan duit untuk renew roadtax. Bila wat kira-kira balik, hampir RM1500 jugak laa saman n roadtax punya hal. Adoilaa... Camni rupanya adat orang yang pakai kereta. Sebelum pakai kereta tak fikir plak hal-hal camni. Dalam memudahkan urusan nak pegi kerja ari-ari, kereta pun kena ada budget untuk servis, tayar, roadtax dll.... Boleh botak kan kepala ni... Maknanya hampir 1.5k jugak da lari budget kawen...

tak pasal-pasal melayang $$$

Tapi, disebabkan saman ni laa yang ajar saya erti nak berhati-hati bila memandu. Kuikuikui.... Ni kalau abah saya taw mesti kena perli.. -_-''


* Bayar sikit-sikit.. Bonus taun depan boleh joli katak :)



Sunday, 4 November 2012

Segmen Jom Mencari Followers

Salam..

Nak join segmen tak? Jom ramai-ramai klik banner kat bawah k..
Saya beri 80/100 untuk blog Putra..



Photobucket
Putra Amirul


jumlah followers saya sekarang



Saturday, 3 November 2012

Interview Nurse Kerajaan!


Salam...

Baru-baru ni kalau korang tengok berita laa, kerajaan  nak guna banyak jururawat terlatih untuk diserap dalam sektor awam. Maknanya kerajaan nak serap lebih ramai lagi jururawat untuk bekerja dengan kerajaan. Kalau sebelum ni korang pun sedia maklum sapa-sapa yang study dengan bukan kerajaan, bila nak kerja ngan kerajaan memang agak susah sikit melainkan kalau ada 'cable' baru laa senang nak kerja ngan kerajaan.. *korang paham tak apa yang saya cuba sampaikan ni?huhu

Dulu saya study nursing ngan kolej swasta. Bila dah grad saya duk tanam anggur kat umah dalam sebulan dua je. Lepas tu terus dapat offer kerja kat salah sebuah hospital swasta kat Johor Bahru. Tapi saya kerja tak lama. Dalam sebulan je lepastu saya resigned. Sebab resigned? Hehe... Saya tak minat kerja kat hospital. Haha.. Kukuh tak alasan tu? :p

Memang masa tu ramai yang kata saya lepaskan peluang. Sebab ramai lagi kawan-kawan sekolej ngan saya yang tak dapat kerja lagi. Ada pulak tu yang sampai sekarang still tak kerja-kerja! *dah 3 taun berlalu... Saya plak bleh senang-senang resign. Lepas resigned tu saya apply kerja lain plak. Member rekemen kerja yang saya kerja sekarang ni. Industrial nurse. Tak tau industrial nurse tu? Sila baca kat SINI! Alhamdulillah lepas 2 minggu saya resigned saya dapat kerja kat Penang.. Tempat saya kerja sampai ke arini. Sekarang dah hampir 3 taun kerja kat sini. Mungkin jiwa saya lebih serasi ngan kerja-kerja ni berbanding kerja kat hospital. Tak kisah laa kerja kat mana-mana pun hakikatnya kerja nurse ni tolong orang yang sakit.. Kat kilang pun saya tolong orang sakit jugak.. Huhu...

Tup-tup petang tadi Ibu call bagitau surat dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sampai kat umah. Saya dapat interview untuk bekerja ngan hospital kerajaan pada 12 Nov ni. *baru interview je..takyah nak gelabah sangat :p. Maunya tak gelabah. Takde apply pun tiba-tiba orang panggil interview. Saya sebenarnya berbelah bagi. Samada nak pi ke tak interview tu. Macam yang saya bagitau tadi laa.. Saya tak minat kerja kat hospital. Kalau saya pi interview ni pastu dapat pulak kerja tu, kalau saya tolak memang saya rugi. And member saya cakap kalau tolak tawaran kerajaan, nama akan blacklist. Betul ke?

Saya dah selesa ngan kerja n gaji sekarang. Tak dinafikan kerja kerajaan memang banyak benefit. Pencen pun ada. Elaun pun ada. Pendek kata macam-macam ada laa.. Cuma masalahnya sekarang, saya tak minat kerja hospital. Tapi Ibu plak yang eksaited nak saya pi interview tu.. Saya bagitau sidia pasal ni. Dia pun eksaited suruh pi. Siap nak teman lagi pi interview tu *sebab saya interview kat Penang ni je. Kawan tempat kerja saya pun dapat juga interview ni. dorang pun galak suruh pi jugak interview. Ermmm... Betul-betul berbelah bagi laa ati ni.

Tadi saya dah fikir n buat keputusan, saya pi jugak laa interview tu. Saya try the best laa.. Untuk hidup saya. Kalau dapat saya anggap rezeki. Kalau tak dapat pun saya anggap rezeki jugak. Kalau jadi kat korang camne plak? Apa keputusan korang?

lebih kurang camni la surat tu 



Thursday, 1 November 2012

SPECIAL GIVEAWAY by therosputih


Salam...

Saya telah dijemput untuk join GA ni. Terima kasih pada penganjur sebab sudi ajak saya join GA ni..
Hadiah-hadiah pun agak menarik n comel-comel.. Macam tau-tau jer saya memang suka benda yang comel-comel ni.. Huhu..

Jom sapa-sapa yang nak join kita klik banner ni k.. :)

Photobucket

Tarikh tutup 21 November.. Ada 20 ari lagi untuk join.. Jom... jom!


Segmen : JOM FOLLOW ?


Salam...

Buat pertama kalinya saya nak join segmen ditengah malam-malam buta ni.. Selalunya saya join segmen time weekend jer.. Arini tiba-tiba lak terajin nak join segmen... Klik banner ni k...


Photobucket
Tuan Tanah > Budak Pelat

Followers saya sekarang ada 190.. Follow saya ok :)




GEMUK!!! GEMUK!!! GEMUK!!!


Salam...

Heeeee.... Entry kali ni agak tekanan sikit laa... Tengok laa tajuk pun memang dah tahap tekanan yang sangat-sangat kan? Huuuu....

Arini jer dah 2 orang cakap badan saya naik! Yang paling best tu siap tanya saya makan nasik cap apa? Hahahaha... Mula-mula memang saya boleh gelak lagi. Tapi bila orang yang tanya tu dah pegi tempat lain, saya tiba-tiba boleh terasa plak ngan pertanyaan dia tu.. Adoiiii... Mula laa emosi tak stabil ni...

Memang betul pun. Saya pun memang dah perasan sejak akhir-akhir ni lemak-lemak degil makin menjadi-jadi plak naiknyer... Nak-nak kat peha n pinggang. Makin menjadi-jadi lepas raya puasa aritu laa. Mungkin banyak makan kot... Time raya kan? Mesti laa makan macam-macam. Lepas raya memang dah ramai tegur badan makin naik. Tapi saya wat dono jer sebab tak rasa macam badan naik pun.. Huhuhu....

Kalau dulu saya free hair.. Saya nak pakai baju apa pun saya tak fikir sangat ketat sikit ke, dada luas ke.. Tapi semenjak dah fully berhijab, bila nak pakai baju mesti sakit hati sebab semua baju sempit-sempit! Paling stress bila nak kuar gi mana-mana, tensen nak pakai baju apa. Baju-baju lama tak payah cakap laa.. Belum pakai pun saya dah taw memang tak muat dah.. Huhu....

Masa bulan puasa aritu saya ada try minum Alpha Lipid SD2... Saya start beli 2 tin. Tapi berat badan macam segan-segan nak turun.. Minum 1 tin baru turun 3kg. *errrr...tak payah laa taw bape berat asal ye :p... Masa tu macam frust jugak laa kan.. Ikut pantang larang semua, tapi berat turun sikit sangat.. Takpe... Saya teruskan dengan tin yang kedua.. Abis jer tin yang kedua, saya timbang lagi.. Memang nak menangis ok! Tak turun pun.. Wuwuwuwuwwww...... Masa tu baru rasa macam membazir beli mahal-mahal tapi berat turun tak macam yang saya nak.. Padahal dah betul-betul ikut macam yang diarahkan... Agak frust disitu....



Sebelum saya try Alpha Lipid ni saya pun penah try minum Herbalife.. Saya tak beli full set pun. Sebab orang yang jual tu kata badan saya tak berapa gemuk. Cuma berisi sikit jer. Tu sebab dia suruh saya start beli Formula 1 jer.... Mungkin sebab saya try 1 ni jer.. Tu sebab berat memang penyegan nak turun...


Lepas dah try dua-dua ni tak turun jugak, saya mula laa dah putus harapan nak turunkan berat lagi... Memang betul-betul frust tau! Sebab tu masa raya saya makan ikut suka hati. Memang tak hengat dunia laa time makan tu. Selagi perut tak terburai, selagi tu laa mulut asek duk mengunyah jer... So, terima laa balasannyaa kan.. Baru sekarang rasa nak menyesal sebab tak control makan.. :'(

Ada jugak laa saya pegi jogging ngan sidia.. Seminggu tu direct tiap-tiap ari kuar pi jogging.. Sampai kena ragging lari non-stop! Dah laa tempat jogging yang dia bawak tu berbukit-bukit. Memang sesak nafas nak lari panjat bukit kan... Dia boleh laa paksa-paksa.. Dia main gymmm... Stamina dah ada... Kita ni yang jarang-jarang nak jogging skali pi jogging memang rasa nak pengsan.. Baru lari sikit dah termengah-mengah. *alasan :p.. Sejak dari ragging tu, bila sidia ajak saya pi jogging, seboleh-bolehnya saya taknak dah pi jogging ngan dia.. Fobiaaa.... Huhuhu... Takut kena ragging.. Bermakna saya lebih sayangkan lemak berbanding ragging yang tak seberapa tu... *Yelaa tak seberapa... Tahap nak pengsan jugak laa kena ragging.. Dah macam latihan askar-askar dah...

Tadi bila dah terkena soalan berapi, saya boleh plak mengadu kat sidia.. Saya kata tensen bila semua orang kata badan dah naik... Pastu tiba-tiba saya boleh pulak ajak dia pi jogging.. Dia bukan main seronok bila saya yang ajak dia pi jogging... Kali ni saya dah tak fikir ragging ke apa... Yang saya fikir saya nak turunkan berat jugakkkk..... Dah pasang semangat baru. Kali ni taknak dah minum-minum segala apa yang kurus-kurus tu.. Kali ni saya nak kurus cara sendiri. So, bermula esok saya akan start bediet dan turunkan berat sikit demi sikit. Sidia dah bagi challenge kat saya suruh saya kurus sebelum majlis kitorang nanti.. *tapi taktau lagi bila majlis tu... Saya kena get ready dari sekarang... Tak kan dah tetap tarikh baru terhegeh-hegeh nak exercise kan? 

Start esok okeh... Untuk permulaan saya taknak letak banyak target berapa kilo nak turunkan.. Cukup laa dengan diet dan senaman teratur sebagai permulaan... Tengok berapa banyak yang boleh let go.. Huhuhu... Nanti bila dah dapat berat ideal yang saya nak, baru saya cerita berapa berat asal saya... *poyo laa nak rahsia-rahsia plak... Hahaha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...