Wednesday, 14 November 2012

Blog Korang Bebas Malware Ke Tak?


Salam...

Tadi tengah saya duk berbw, saya singgah ke blog Saudara Eraz ni. Dia ada citer pasal malware kat website.. Memang betul apa yang bro Eraz cakap tu. Sekarang banyak web yang kena malware.

Siyesly, ada diantara korang yang blog dah pun terkena malware. Bila klik je kat entry dia, mesti naik page warning kaler merah... Huuuu... Otomatik saya pangkah terus.

Kalau korang nak check samada blog korang terkena malware or tak, jom ikut step ni...

1) Pergi kat link ni http://sitecheck.sucuri.net/scanner/

2) Masukkan link blog ataupun apa-apa je link yang korang nak check




3) Pastu tekan scan website kat kotak ijau tu...

4) Last skali tunggu berapa saat akan kuar result samada link korang tu ada malware or tak... Blog saya bebas malware ok.. Hehehe :D




Kalau blog korang bebas malware, maknenye kawan-kawan korang pun lega laa nak bw ke blog korang... Tahniah! Hahah....


Credit to : Eraz Fadli


36 comments:

  1. saya pn da check . bebas malware ! yess ! ^^

    ReplyDelete
  2. yey! kite pung bebas malware! :P

    ReplyDelete
  3. sebelum nie sy sendiri xdpt bukak blog sy sbb malware.tp lama2 ok sendiri..huhu

    nak check gak la yg nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg2 bloglist kt blog kite tu yg ade malware..kena hati2...

      Delete
  4. alhamdulillah~ saye punye bebas malware ^___^ V
    anda semua selamat bw ke blog saye

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh..akan slalu singgah blog umi :)

      Delete
  5. info bagus nie..
    dah bnyak kali terjumpa time bw..

    husna pon bebas dr melware..=)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah ,blog ain bebas dari virussss tu ngeheehee

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..mama pun dah cek gak tadi..bebas juga :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. thanx mama...kite pun dah follow mama ;)

      Delete
  9. bgusla ,nak try jg nt,tkut ad malware pula,thanks ye nana hashim

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laa...must try..t xde owg lak yg nk singgah blog kita lau ade malware

      Delete
  10. dah check.. clean...!!!
    dulu pnah skali detect malware. dia tulih kat page malware tu, sbb "sumbangan" dari blog lain yg ada dalam bloglist. cepat2 remove blog tuh dari bloglist..
    so, kna jaga2 bloglist... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..malware tu pn dtg dr bloglist yg ade kt page....

      Delete
  11. Ha'ah lagu blog kita sama hehe.Saya sgt sukaaaaa lagu ni <3 ^^

    ReplyDelete
  12. hahaha . nice sharing . hanan pun nak check lahh

    ReplyDelete
  13. thx dear
    dah buat
    xde malware so datang la visit blog momoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. slalu jgk singgah blog momoy..suke baca momoy sharing mering..hihihi

      Delete
  14. ena pernah scan.. BEBAS dari cengkaman Malware.. hehehehehe

    ReplyDelete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...