Friday, 9 November 2012

Saman Oh Saman!

Salam..

Rasa macam dah lama tak menulis kat sini.. *padahal baru 5 ari jer.. Hehe... Takde apa nak tulis. Kita melalut-melalut je la eh kat entry ni.. Hihihi

Sepatutnya arini saya off day. Tapi disebabkan incharge saya amek cuti sampai Selasa minggu depan, saya laa yang kena mai keja arini.. Dapat lah ot untuk minggu ni. Alhamdulillah... Start arini memang kena keja keras sebab saya akan keja direct sampai 17hb ni. Maknanya 9 ari direct. Incharge saya sambut Deepavali. Dia tak gado nak berebut cuti sebab dia sorang je India kat klinik ni. Skali cuti sampai seminggu. Hehehe.. Takpe.. Ada rezeki disitu. Dapat gak wat ot..

Eh.. Perasan tak entry ni asek sebut ot jer kan? Haha... Paham-paham dalam nak kumpul duit kawen, lagi ngan saman n roadtax.. Adoiii... Semua tu wat budget lari jer taw... Kemarin saya dah bayar separuh dari saman tu. Alhamdulillah, setakat bulan 11 ni belum ada lagi saman untuk taun ni. Mintak-mintak sampai ujung taun pun jangan laa ada saman. Yang buat saya kena bayar saman ni sebab nak setel saman taun 2011 punya... Hahaha! Tu la orang kata selagi tak blacklist slagi tu la liat nak bayar saman kan?

Bulan depan insyaAllah bayar lagi separuh. Ujung taun pulak asingkan duit untuk renew roadtax. Bila wat kira-kira balik, hampir RM1500 jugak laa saman n roadtax punya hal. Adoilaa... Camni rupanya adat orang yang pakai kereta. Sebelum pakai kereta tak fikir plak hal-hal camni. Dalam memudahkan urusan nak pegi kerja ari-ari, kereta pun kena ada budget untuk servis, tayar, roadtax dll.... Boleh botak kan kepala ni... Maknanya hampir 1.5k jugak da lari budget kawen...

tak pasal-pasal melayang $$$

Tapi, disebabkan saman ni laa yang ajar saya erti nak berhati-hati bila memandu. Kuikuikui.... Ni kalau abah saya taw mesti kena perli.. -_-''


* Bayar sikit-sikit.. Bonus taun depan boleh joli katak :)



14 comments:

  1. sakit nya klau nak kena byar saman..sy ni kje gji kecik je..yng sakitnya bila kete nak sakit.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..bila pakai kete ni mmg byk nak kena save..duit lebih pi kat kete je..sabo je la eh..huhu

      Delete
  2. yang saman 30 hengget tu saman kes apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. paking kak oii...kt line kuning sume nak paking..huhu

      Delete
  3. hehe...saman apa tu..ada tiga kan..maklumlah tak pernah kena saman..sebabnya tak pernah ada kereta dan yang paling penting lesen pun tak adak..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg bgus cmtu..lg ade lesen lg la ada saman..haha...RM150 tu seatbelt.kompound RM300 tp ritu kompound tu turun stgh tu yg cpt2 byr..RM30 tu paking...kt penang ni sume paking nk kne byr.pstu slalu full je..tu psl la paking sesuke ati..haha

      Delete
  4. Salam ziarah. Sabar ya, itu mengajar kita agar memandu lebih berhati2 dan sellu ikut peraturan jalanraya, :)

    Suka joint GA ya?
    Jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html
    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete
  5. saba je la ye. polis ni betol2 prihatin kat nana sampai selalu bagi saman je..

    ReplyDelete
  6. pasni kena wt azam baru..xmau kena saman lg.ok x?????
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...didiey..azam taun 2012 mmg xnk ade saman..alhamdulillah mmg taun ni xde saman lg..saman yg sy setel ni sume saman2 taun lps..huhu

      Delete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...