Tuesday, 11 December 2012

Nyah Kau Lemak-Lemak Degil!!!


Salam...

Masih ingat lagi tak ngan entry lepas saya cita pasal nak kurus? Hehehe.... Masa tu memang berkobar-kobar nak kurangkan berat badan. Banyak sebab saya nak kurus. Tapi sebab yang paling-paling wat saya nekad nak kurus sebab ramai kawan-kawan yang tegur badan saya yang semakin gedabak cumel ni :p
Bukan kata kawan-kawan jer, Abah si dia pun tegur jugak... Malu k... Malu..... -_-

Start dari aritu, saya control jugak laa makan.. Try tak nak makan nasik. Tapi yang wat diet saya spoil sebab si dia suka hantar bekal kat saya. Nak tak nak saya terpaksa jugak makan. Sayang kan rezeki... Hahaha.... N spoil tu berlarutan sampai laa sebulan... *ok, saya memang susah nak tahan nafsu makan -.-

Hinggalaah masuk bulan Dec... Kan saya pegi banyak kenduri kawen. Kalau kenduri mesti menunya nasik minyak la kan... Si dia mula laa ingatkan pasal azam nak kurus tu. Ehhh... Saya macam baru teringat pasal nak kurus tu *dapat makan memang lupa terus nak kurus... Hahaha.. Wat-wat lupe plak kan.. Then balik dari kenduri yang penuh dengan lemak n kalori tu, saya fikir-fikir n tetiba je teringat kawan-kawan yang tegur pasal badan saya... Adeh.... Esok kena start diet jugak!!! *cakap dalam ati je laa masa ni..huhuhu

Esoknya pagi-pagi lagi saya bagitau kat si dia saya nak start diet.. Si dia pun macam paham je perasaan saya masa tu kan... Dia belikan saya Felinna inchloss yang tengah fofuler sekarang ni kan...  Saya pun lagi bersemangat laa nak sapu kat lemak-lemak degil ni.. Lebih-lebih lagi kat peha... Dah macam drumstick kerbau plak.. *kerbau ade drumstick ehh?

Si dia pesan lagi kalau nak cepat turun berat kena banyak minum air kosong.. Erkkk.... Minum air banyak? Adesss... Ni lagi satu kedegilan yang tak dapat nak ubah... Saya sorang yang susah nak minum air kosong.. Saya akan minum time saya haus sangat-sangat jer.. Saya lebih suka air manis.. Teh O ais, milo ais... Tak kisah laa air apa pun asalkan air manis... Liat kan? Tapi sebab dah tekad sangat-sangat dah, saya kena paksa diri jugak minum air kosong..

Pegi dapur.. Selongkar rak... Nak cari tumbler 2 liter yang saya beli taun lepas... *tersadai kat rak sebab kes susah nak minum air kosong... Masa beli tumbler tu niat nak bawak pegi joging. Sudahnya, ke dapur jugak tempatnya.. Huhuhu... Sadis kan? Isi air penuh-penuh n bawak pegi keja.. Malam tu saya duk berulang ke toilet je.. Kejap-kejap buang air... Dala toilet kat tempat keje jauh... Walaupun sikit meroyan jugak nak berlari pegi toilet, tapi saya puas ati sebab air kosong tumbler 2liter tu abis! Cubaan ari pertama minum air kosong berjaya! Hehehe.... 

Ari ke-3 saya sapu losyen Felinna n minum 2 liter air sehari selain kurangkan makan nasik, saya terasa nak timbang berat. Jeng.. Jeng.. Jeng... OMGeee..... I've lost 1kg in 3 days! Without exercise ok! Happy bukan main lagi.. Baru turun 1kg... Mesti la happy... Sebab baru 3 ari beb.. Tak pi joging pun.. Memang eksaited. Makin tambah sayang laa kat air kosong.. Hihihihi.... Misi diteruskan lagi... Sapu losyen n minum air kosong banyak-banyak.... 2 ari lepas tu, saya gatal nak timbang berat lagi... Yayyy!!! Skali lagi saya melompat... Turun lagi 1kg... 5 ari turun 2kg... :)

So, sekarang barulaa saya tau kenapa laa sebelum-sebelum ni selalu jer susah nak turunkan berat. Minum Alpha lipid pun tak turun sangat. Sampaikan time joging peluh pun tak mau kuar. Sebab kurang minum air kosong.*tepuk dahi... Now, dua benda ni dah jadi teman baik saya.. Pi mana-mana mesti bawak. Sekarang dah suka minum air kosong. Sekarang lau makan kat kedai pun saya tak minum yang manis-manis dah. Oder air bali jer sebab bali leh lawaskan kencing... Azam baru.. Eceh  :)


tumbler kesayangan :)

* Pasni cari time pegi joging... Mesti banyak lagi yang leh turun... Minggu depan baru nak timbang... Nyah kau lemak-lemak degil!



6 comments:

  1. wow tahniah2.Fahz pun ada beli krim nie kat sorg blogger.tapi jarang2 guna sbb fahz tgh preggy.tak leh sapu kat semua tmpat.sbb guna guna kdg2 je..btw tahniah ye. :)

    ReplyDelete
  2. betul tu... tak suka dgn lemak kan.. perempuan mmg kene jaga bdn sgt2.. kalau tak cepat naik..hukhuk

    ReplyDelete
  3. tahniah..ada juga penurunan ya.. erm, pemes cream tu sekarang..
    tapi sy xpayah cuba pun xpe buat masa ni..sebab nak naik badan sikit..now berat 43-44kg je yng boleh.. T__T
    orng asik cakap kurus mcm menderita..sbar je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai berat awk..lau lah lemak2 ni bleh di'transfer', sy da transfer kt awk ckit..hehe...awk try herbalife laa..mst leh gain weight :)

      Delete
  4. tahniah tahniah dah berjaya turunkan berat
    momoy tak ada masalah kurus.
    tapi masalah nak tambah 3 kilo
    meh cini bagi lemak2 tu pada momoy
    momoy senang hati terima jer =)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...