Friday, 21 December 2012

Rumah Owhhh Rumah


Salam....

Entry kali ni nak cerita pasal umah plak yer...

Alkisah saya ni menyewa jer... Dapat plak mesej dari tuan umah pagi semalam bagitau yang dia 1 family nak pindah n stay kat umah tu balik. Sebelum bulan 3 nanti baru dorang nak pindah. So kitorang yang menyewa kat situ terpaksa berpindah n cari umah sewa lain... -_-''

Almost 2 taun jugak saya stay kat umah ni. Even umah flat, tak besar mana, suasana bising ngan budak-budak.. Tapi saya selesa n dah serasi dah stay kat umah tu. Tempat keje pun dekat jer ngan umah. 10 minit dah sampai.

Ekceli tuan umah ni pakgad kat tempat keje saya. Kira tiap-tiap bulan nak bayar sewa umah senang. Sebab 1 tempat keje kan... Pastu masa mula-mula pindah dulu pakcik tu tak mintak deposit pun. Bayar sewa n terus masuk jer... Sebulan Rm400 memang dah paling murah laa bagi saya.. Sebab kat Penang umah mahal-mahal... Tadi try jugaklah cari kat mudah.com... Cari umah or bilik sewa... Tapi yang ada suma mahal... Grrrr..... Yang murah n affordable sume dah ada orang masuk. Pastu sume nak deposit sampai 3 bulan... Adehhhh....Kenapa laa kat Penang ni umah mahal-mahal... Wuwuwuwuwwwwuu.......



* Esok cuti nak kena round jugak laa cari umah sewa...


8 comments:

  1. hope dpat jumpe la rumah yeah.;')

    ReplyDelete
  2. good luck nana :)
    slow2 ok.insyaALLAH nnt dpt juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh duk cari lg...slagi hal umah xsetel, slagi tu la tido xlena..haha

      Delete
  3. hope berjaya dear . memang perit tiap kali nak cari rumah sewa lain kan.
    penat nak angkut barang lagi pastu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu momoy....nk mengangkut pun 1 hal..stress pk..

      Delete
  4. dear, leh tak nak request dear buat entry ttg skincare yang dear pakai. sebab kulit dear cantikkkkk.... and momoy admirer. plsssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mengarut momoy ni..insha Allah ada mase kite wat entry psl tu k... :)

      Delete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...