Friday, 12 April 2013

HALAL CHEESE POWDER


Salam...





Rasa terliur tak dengan makanan-makanan kat atas ni? Lagi terliur sebab boleh cicah dengan Cheese yg pekat dan memikat ati tu.. Hehe....

New in stock HALAL CHEESE POWDER. Rasa sama macam cheesy wedges KFC yang korang slalu makan tu. Tapi nak rasa tu kena laa pegi KFC ye x? 

Sekarang dah takyah susah-susah pi beli KFC, kat umah pon korang leh makan cheese ni. Cicah laa ngan nugget ke, fries ke, beger ke... Ngan pisang goreng pon boleh... Hehehe....


200gm 




Hanya tambah air panas dah siap untuk menyicah bersama keluarga tersayang...

Harga = RM10

* saya tgk pic ni pon dah terliur... nak p dapoq sat p menyicah :)



Saturday, 6 April 2013

ASTRO... Nak Pasang Ke Tak?



Salam... Hye korang... 

Tiba-tiba entry kali ni nak cite pasal astro.. Nape ngan astro?

Alkisah baru-baru ni company saya nak cut OT... Jadi seminggu keje ckup-ckup je laa kan.. Lau sebelum ni tiap-tiap minggu mesti ada rezeki nak wat OT. Keje saya ni plak 1 hari 12 jam keje. Makna kata dalam seminggu saya cuma keje 4 ari je.. 3 ari cuti. 3 ari cuti tu harap melepak je la kat umah kan...

Meh nak cite.. Selama 3 tahun keje kat company ni, masa kat umah tu memang untuk tido n rehat jer. Selebihnya abiskan masa kat tempat keje. Mana taknya, keje 12 jam.. Dalam seminggu saya akan keje sekurang-kurangnya 5-6 ari. 1 ari jer cuti.(syok ooo wat OT). Balik umah memang tak fikir apa laa.. Tau nak rehatkan badan. 1 ari cuti tu laa nak kemas umah, nak cuci baju, nak kua ngan buah ati ke kan.. Hehehe... Idop memang keje manjang sampaikan kat umah tak beli tv pon xpe. Sebab tau lau ade tv pon bukan sempat nk tengok.

Itu citer 3 taun lepas laa kan.. Hahah... Citer sekarang ni company tibe-tibe nak cut OT. So sekarang memang banyak masa terluang kat umah.. 3 ari cuti beb.. Lau duk umah takde entertainment xbest jgk kan? Sekarang ni la baru rasa menyesal sebab kat umah takde tv. Hahah..! Punya laa bosan kat umah. Penah sekali tu 3 ari berturut2 saya kuar pi tengok wayang. Semata-mata boring dok umah. Takkan laa tiap-tiap minggu saya nak pi menabung kat panggung tu kan? Heh, lau laa kampung dekat memang dah pecut balik kampung. Tapi apakan daya Penang - JB tu bukan laa sebelah jamban jer kan.. Setakat cuti 3 ari nak balik kampung memang tak laa kan. Mau seminggu jugak laa baru puas balik kampung. Huhu...

Oleh sebab taknak jadi giler berkurung dalam umah, saya pon pi laa beli sebijik tv. Tv biase. 21inch. Xbesar mana. Mampu jugak laa nak ilangkan bosan tu. Dah beli tv, skali ngan arial (haha..) tapi paham-paham je la sekarang ni. Kalau xde astro memang xleh nak tgk tv. Siaran lak tak bape nak clear. Yang dapat pon cume tv3 tu pun puas laa tonggeng-tonggengkan arial tu... Hahaha.. Macam zaman kecik-kecik plak. Aishhh.... Terdetik plak nak pasang astro.. (okeh, da perenggan 4 baru nak start citer.. :p).

Saya surf laa pekej-pekej astro kat tenet. N untuk orang yang sebelum ni jarang nak tengok tv, memang prefer pekej yang murah. Lagi murah lagi bagus.. Haha... Surf punya surf, saya pilih pekej plg basic laa ya memang sesuai ngan jiwa saya. Just tambah 1 pekej Mustika sebab nak tengok program lawak-lawak tu sume. 



Sekarang ada promotion pemasangan n decoder just RM50 jer. Bayar masa orang tu dtg umah nak pasang. Promotion sampai bulan Jun lau tak silap laa...So total just RM104 jer. Monthly RM54. Kira ok la tu kan. Sekadar nak jadi peneman kat umah. Hehe.. Saya pun fill up form. Siap mesej tuan umah lagi tanya alamat umah dia. Haha.. Duduk da 3 bulan tapi alamat umah tak tau. Isi punya isi tinggal nak submit je, terlintas nak tau terma & syarat astro ni cmne. Cth lau tak bayar bill camne dorang casYelaa sebab xpenah lalui pon lg benda cmni. Slama ni abah jer yang uruskan.

Sebab saya ni bz manjang sampai tak sempat nak p jumpa wakil astro tu sndiri, (bz la sgt, malas yg lebihnya) saya surf lagi and tjumpa laa feedback yang positif n negatif. Tapi lebih banyak yang negatif laa dari yang positifnye tu. Antara yang negatif tu adalah servis dari pihak astro dimana mengenakan hidden charges dalam bill astro. (ni yang saya baca kat website tu la). Lau lewat bayar kena cas penyambungan. Yg ni sidia dah gitaw awal2 dah. Lau rase xleh konsisten bayar on time, better jgn langgan. Skali tak/lewat bayar dah kene potong siaran. Nanti cas nk sambung blk dah kene RM20. Yelaa... Kite ni makan gaji kan. Ada jgk time2 yang sempit duit. Takut la kalau-kalau terrrrlewat bayar kan.. Skali dah RM20.. Lau 5 x xke RM100? Huhu...

Lagi feedback cas daripada murah makin lama makin mahal.. Padahal xde tambah pekej lain pon. (ni pon saya bace kt website tu jgk). Ada pulak yang dah taknak langgan n dah call customer servis utk nak potong line. Tibe-tibe on the next month bill sampai n kena charge jugak sebab orang tu lambat pulang decoder pd pihak astro...

Ermmm... Daripada saya eksaited nak pasang astro terus jadi xbest lak. Heee... Tak jadi nak klik butang submit tu. Bukan apa, takut bende2 tu jadi kat saya kan? Orang kata beringat sebelum terkena. Tapi betul ke tidak eh? Memang servis macam tu ke atau sebaliknye? Sekarang dah bbelah bagi nak pasang ke x? Lau xpasang alamatnye tengok DVD je laa tiap2 ari...

Pendapat korang?


Tuesday, 19 March 2013

Baru Nak Update Blog!


Salam...

Aishhhh.... Punya laa cari masa nak update blog baru ni laa ada masa sikit.. Tah apa yang wat tak sempat pon tak tau laa.. Hehehe....

Oklah, taknah panjang-panjang taip. Ni story bulan lepas actually.. Dah kata bz tadi kan... So boleh kata ni entry basi laa.. Hehehe...

18 Feb lepas, adik saya dah selamat bersalin anak pompuan... Saya punya eksaited laa amek cuti time tu jugak nak balik kampung. Mana taknya, ni laa anak buah pertama, cucu pertama n cicit pertama.. Hehehe... 1st mms adik saya kirim saya dah mula cair dah...

Sepatutnya adik due awal bulan 3. 15hb adik pi check up untuk 8 bulan, Tapi kata pakar nak kena operet awal sebab berat baby dah cecah 4kg. Jantung baby pon dah drop. So, adik decided nak deliver 18 Feb. Lepas asar adik dah selamat bersalin.. Alhamdulillah adik n baby ok.. Sihat walafiat. Berat 3.4kg jer.. Tapi, tinggi 55cm... Patut laa pon jantung dah drop sbb dah kurang gerak. Tinggi sangat ikut ayah dia.. Hehe...

Kita layan pic jer la eh...


bberapa jam lepas lahir

2 ari

ari ke 5

Heeee.... Saya balik kampung masa tu baby dah 5 ari.. Sampai-sampai kat umah terus peluk cium baby... bertaun-taun rasanye tak bau baby.. Wangi sangat... Memandangkan luka operation still sakit, so saya n Ibu laa yang mengasuh baby.. Dari mandikan, wat susu, tukar lampin sume saya n Ibu yang wat. Bile time Ibu takde kat umah, saya laa jadi mummy cuci berak n wat susu dia.. 1 pengalaman yang best! Siyesly dah macam anak sendiri plak... Hehehe.....

Opsss....lupe nak gitaw nama baby Nur Eryqa Daryna...

Ok.. Next entry saya citer plak pasal majlis cukur jambul Daryna ok! Daaa....

Thursday, 14 March 2013

Assalamualaikum...

salam...

Rase-rase macam dah lama tak story mory cite pasal hidup sy kan? Maklumlah bz ngan on9 bisnes.. Hehe... Entry asek-asek pasal barang-barang  jualan jer kan? :p

Sejak dari bulan Feb lagi memang banyak sangat story yang sy nk cerita.. Tapi macam biasa laa.. Bila tengah banyak cerita, mood nak menulis tu plak yang tak ada.. Bila time rajin nk menulis, time tu plak laa kekeringan idea nak update apa kat blog...

Antara yang sy nak cite kat sini adalah...
1) 18hb 2 lepas adik pompuan dah selamat bersalin.. Yayyy.... I dah jadi aunty okeh..

2) 23hb 2 kenduri potong jambul anak saudara sy...

3) sekitar sambutan hari jadi saya...sambut berdua jer ngn sidia... :')

4) rindu tahap gaban kat anak saudara sampai tahap leleh air mata laa..

5) permohonan BR1M sy ditolak :'(


Huuuuuu... Siyes banyak kan yg sy nk story... Sebab tak sempat nak update... So next entry saya akan story 1 persatu k.. Sabar2..hihihi....

Sebagai penutup, I presenting my luvly and adorable niece NUR ERYQA DARINA...


9 ari
 
 
Mummy rindu giler sehhh kat budak bam-bam ni... Grrrrr.......
 
 


Friday, 1 March 2013

Peminat Tudung Bawal Sakura

Salam...

New instock at ChantiQue Shoppe... Cuci-cuci mata ye.. Kalau berminat boleh terus pm laju-laju kat page Nana :)



SB008
1 available
RM32


SB005
1 available
RM32


SB007
1 available
RM32

SB006
1 available
RM32

SB004
1 available
RM32
 

Order laju-laju kat page Nana kay... :)

* harga tidak termasuk postage



Buat Peminat Halfmoon Vietnam!

Salam....

Buat peminat halfmoon Vietnam... Mai ramai-ramai jenguk page Nana kot-kot ada yang berkenan boleh pm laju-laju ok... Dah singgah like sekali page ChantiQue Shoppe ye.. Macam-macam ada.. Harga berpatutan :)


pm laju2 kat page nana ye


HM011
1 available
RM55

HM012
1 available
RM55

HM013
1 available
RM55

HM014
SOLD OUT!

HM015
1 available
RM55


* ini Halfmoon Vietnam dimana kainnya lebih lembut dan senang dibentuk berbanding halfmoon Indon yg kainnya lebih kasar dan bunga yg besar-besar seketul...


Tuesday, 19 February 2013

Supra Kryolan Foundation


Salam...

~ Bedak asas trend mekap artis dan mak andam terkini

….Hasilnya malatoppss...~ Long Lasting~ Halus~ Dapatkan segera kerana stok terhad~ Kryolan Supra Color telah lama digunakan oleh mekap artis Malaysia semenjak 1999 tapi rahsia ini tak p...ernah diketahui oleh ramai sehingga kini kerana ia sebahagian dari rahsia solekan cantik dan flawless..

Ciri-ciri produk:-~ oily base- sesuai digunakan oleh org bermasalah spt jerawat, garis2 tua, kulit kasar (big open pores) kerana ia memberikan hasil yg flawless giler~ utk org kulit normal & kering amat2 sesuai. Memberi efek kulit muka yg licin. Menutup parut jerawat, jeragat & cela. Tidak perlu memakai compact powder, mudah & cepat. Amat jimat!! hanya oles sdkt shj dpt diseratakan keseluruhan wajah

CODE
 4W | 5W | FS38


4W – NATURAL (PINKISH) – AYU RAUDAH
5W – GELAP 9KEMERAHAN) – NURUL
FS38 – NATURAL (YELLOWISH) – FASHA SANDA

Diisi semula ke dalam bekas refill dengan harga mampu milik. 1 bekas 10gm boleh tahan 3-4 bulan bergantung pada penggunaan. Makin anda berpeluh, muka akan nampak lagi glowing. Untuk oder sila lah jenguk ke facebook page ChantiQue Shoppe

 







Sunday, 17 February 2013

Wednesday, 13 February 2013

Beriadah Dengan SI DIA =)

Salam...

Okeh, malam ni mood 'rajin' tu tetiba jer datang. So, dengan rakusnya saya nak hapdet entry ke-dua plak untuk malam ni. Korang, sila jangan jemu.. Hihihi...

Arini ari last cuti raya cina.. Ekceli, saya tak cuti pon.. Arini keje shift malam. So, siang ari tu si dia ajak pi jalan-jalan kat Taman Belia, Penang. Orang-orang Penang tau laa kot kat mana tempat ni. N pada saya taman belia ni memang tempat riadah yang best sangat-sangat. Tak kira laa untuk yang dah berkeluarga mahupun yang single macam kitorang ni. Taman ni jugak laa tempat kitorang joging dulu..

Kitorang lepak tak lama pun.. Ada laa dalam sejam camtu. Pastu tengok cuaca pun tak berapa nak cantik. Sempat jugak laa snap pic. Tapi kali ni tak snap pakai dslr. Sebab kitorang tak plan pon nak wat photoshoot. Si dia pon tak bawak laa camera kesayangan dia tu... Pakai camera henpon saya jer.. Jom layan pics :)



sebelum kuar dari kete pun sempat lagi snap berdua..haha



saya suka taman kat sini

rasa nak terjun je dalam kolam ni
 

dalam kolam ni ada ikan emas taw


 
sidia kata saya duk bagi ikan kaloi makan


mencangkung pon jadi



eskem ngan kami memang takleh dipisahkan :)


sempat jugak :)


Lepas lepak-lepak tu saya terus masuk keje. Dengan beg keje suma tak bawak. Gila sempoi pi kerja.. Hahaha... Tak selalu nak dapat aktiviti riadah camni. Sidia dah tanya next week bila cuti, nak snap-snap lagi katanya. So, tunggu next entry okay :)


* Rasa-rasanya dah jumpa location untuk pre-wedding nanti :D


Cerita Thaipusam


Salam....

Hye korang-korang sume.. Ye tau laa saya memang lame dah tak hapdet entry... So malam ni tibe-tibe ada masa free lak kan...terdetik lak nak hapdet 1,2 story sejak dua menjak ni.. Heeee... Ekceli ni citer masa Thaipusam aritu.. Tapi nak share jugak *cite ni dah basi :p

Punya tak tau nak pi mana masa cuti Thaipusam aritu, si dia tetiba je ajak pi tangkap-tangkap gambar... Amboiiii.... Macam tak taw saya ni gila camera.. Hahaha... Pantang ada peluang, mula laa syok sendiri... Kebetulan masa Thaipusam tu kitorang dua-dua cuti. Sekarang ni dah takde nak tengok-tengok wayang dah.. Sekarang rajin wat aktiviti riadah.. Ahaks!

So, bincang punya bincang, si dia ajak laa tangkap-tangkap pic kat area Batu Feringi. Saya taknak sebenarnya lepak kat situ. Sebab tau dah ondaway nak pi tu mesti akan jem gila-gila punya laa.. Lagi plak masa tu Thaipusam. Sume pegi temple.. Kuar umah masa tu awal dah dalam kul 4.30... Tapi disebabkan jem, perjalanan 40 minit jadi berpuluh-puluh minit lahhh... Pukul 6.30 baru sampai lokasi... Masa tu memang takde mood dah nak snap-snap.. Jem punya pasal. Tapi sebab dah niat dari awal nak snap-snap kan, kite pun layankan je laa sidia duk hala camera kat kita... *kejadah takde mood..makin suka ada laa.... Hahaha...

Takmo citer banyak, layan pics je laa ehhh... Separuh daripada pics yang si dia shoot...



ni ke muka budak yang takde mood tu? :p


tepi pantai celah batu


nampak tak muka budak eksaited :p


ni macam dah letih...


kesiankan batu tu..haha


eksaited lagi


spott the words :)


last but not least :)


Ekceli si dia memang kaki fotog. Kalau dulu lepas abis study, dia memang duk snap pic ikot suka dia.. Kemana-mana pegi mesti duk usung dslr kesayangan dia tu. Si dia pon snap pic untuk orang kawen. Tapi sekarang dia dah bersara, now just snap untuk simpanan sendiri jer...

Anyway, thanks for the nice pics. U make my day :)


*si dia yang selalu menceriakan hari-hari saya.. pada korang, sory sebab saya hapdet citer dah lapuk..hihihi

Saturday, 9 February 2013

My Online Shop

Salam...


<T.E.A.S.E.R>


Insha Allah, tak lama lagi akan beroperasi sepenuhnya on9 shop saya ni. Sekarang masih dalam proses menambah lagi barang-barang untuk dijual. Semestinya korang mesti terbeliak mata dengan harganya :)

Saya nak mintak tolong korang sikit jer... Like ChantiQue Shoppe saya... TQ yaa....



Monday, 28 January 2013

Sabun susu beras

*Menghilangkan kesan hitam dicelah-celah paha

*Menghilangkan parut

*sesuai utk kulit yg sensitif kpd deodorant (yg mhitamkn ketiak)

*pakai 2 kali sehari semasa mandi


Saturday, 26 January 2013

Muslihat Ke Apa Ni?




Salam....

Haii..... Nak tergelak bila dapat emel dari bos.. Suruh add pesbuk dia untuk dapat ang pow.. Hahaha.. Buang tebiat ke bos aku ni??? Selama ni nak bagi angpow time annual dinner.. Ni tiba-tiba lak nak kena add pesbuk bagai

Tapi saya rasa ni muslihat dia je nak tengok staff dia main internet tegar or focus keja..Haha

* Penadapat korang?

Thursday, 17 January 2013

Setia Hujung Nyawa....Fenomena Sekarang?


Salam...



Sape yang tengah gila ngan citer Setia Hujung Nyawa yang memang tengah panas kat tv sekarang ni lepas citer Adam dan Hawa? *citer Adam n Hawa pun saya tak penah tengok -_-'' ... Sebagai sorang yang keje tak menentu, atau lebih tepat lagi kat umah memang takde tv, siyesly tak tengok pon citer ni. Sebab saya tak suke tengok citer yang berepisod... Dah tau memang akan termiss 1 episod punya.

Tapi, asal saya online pesbuk ada jer kawan-kawan yang statusnye sume pasal Setia Hujung Nyawa. Best sangat ker citer ni?











Ni sume kawan-kawan pesbuk saya... Lelaki pun gila ngan citer ni eh? Hehehe.... Ada ramai lagi yang hapdet status pasal citer ni. Tapi nak print screen sume, macam malas la puleeekkkk.... :p

Best sangat ke citer ni? Saya try laa tengok kat tonton.com.my n search Setia Hujung Nyawa.... Demmm.... Dah 15 episod upenye citer ni.. Hahaha... Nampak tak betapa tak tengok tv nye saya ni :p

Dah pun tengok episod 1... Memang best jugak laa citer ni... Esok-esok time keje malam boleh laa bantai tonton.com tiap-tiap ari....


* Komen anda?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...