Tuesday, 19 February 2013

Supra Kryolan Foundation


Salam...

~ Bedak asas trend mekap artis dan mak andam terkini

….Hasilnya malatoppss...~ Long Lasting~ Halus~ Dapatkan segera kerana stok terhad~ Kryolan Supra Color telah lama digunakan oleh mekap artis Malaysia semenjak 1999 tapi rahsia ini tak p...ernah diketahui oleh ramai sehingga kini kerana ia sebahagian dari rahsia solekan cantik dan flawless..

Ciri-ciri produk:-~ oily base- sesuai digunakan oleh org bermasalah spt jerawat, garis2 tua, kulit kasar (big open pores) kerana ia memberikan hasil yg flawless giler~ utk org kulit normal & kering amat2 sesuai. Memberi efek kulit muka yg licin. Menutup parut jerawat, jeragat & cela. Tidak perlu memakai compact powder, mudah & cepat. Amat jimat!! hanya oles sdkt shj dpt diseratakan keseluruhan wajah

CODE
 4W | 5W | FS38


4W – NATURAL (PINKISH) – AYU RAUDAH
5W – GELAP 9KEMERAHAN) – NURUL
FS38 – NATURAL (YELLOWISH) – FASHA SANDA

Diisi semula ke dalam bekas refill dengan harga mampu milik. 1 bekas 10gm boleh tahan 3-4 bulan bergantung pada penggunaan. Makin anda berpeluh, muka akan nampak lagi glowing. Untuk oder sila lah jenguk ke facebook page ChantiQue Shoppe

 







Sunday, 17 February 2013

Wednesday, 13 February 2013

Beriadah Dengan SI DIA =)

Salam...

Okeh, malam ni mood 'rajin' tu tetiba jer datang. So, dengan rakusnya saya nak hapdet entry ke-dua plak untuk malam ni. Korang, sila jangan jemu.. Hihihi...

Arini ari last cuti raya cina.. Ekceli, saya tak cuti pon.. Arini keje shift malam. So, siang ari tu si dia ajak pi jalan-jalan kat Taman Belia, Penang. Orang-orang Penang tau laa kot kat mana tempat ni. N pada saya taman belia ni memang tempat riadah yang best sangat-sangat. Tak kira laa untuk yang dah berkeluarga mahupun yang single macam kitorang ni. Taman ni jugak laa tempat kitorang joging dulu..

Kitorang lepak tak lama pun.. Ada laa dalam sejam camtu. Pastu tengok cuaca pun tak berapa nak cantik. Sempat jugak laa snap pic. Tapi kali ni tak snap pakai dslr. Sebab kitorang tak plan pon nak wat photoshoot. Si dia pon tak bawak laa camera kesayangan dia tu... Pakai camera henpon saya jer.. Jom layan pics :)



sebelum kuar dari kete pun sempat lagi snap berdua..haha



saya suka taman kat sini

rasa nak terjun je dalam kolam ni
 

dalam kolam ni ada ikan emas taw


 
sidia kata saya duk bagi ikan kaloi makan


mencangkung pon jadi



eskem ngan kami memang takleh dipisahkan :)


sempat jugak :)


Lepas lepak-lepak tu saya terus masuk keje. Dengan beg keje suma tak bawak. Gila sempoi pi kerja.. Hahaha... Tak selalu nak dapat aktiviti riadah camni. Sidia dah tanya next week bila cuti, nak snap-snap lagi katanya. So, tunggu next entry okay :)


* Rasa-rasanya dah jumpa location untuk pre-wedding nanti :D


Cerita Thaipusam


Salam....

Hye korang-korang sume.. Ye tau laa saya memang lame dah tak hapdet entry... So malam ni tibe-tibe ada masa free lak kan...terdetik lak nak hapdet 1,2 story sejak dua menjak ni.. Heeee... Ekceli ni citer masa Thaipusam aritu.. Tapi nak share jugak *cite ni dah basi :p

Punya tak tau nak pi mana masa cuti Thaipusam aritu, si dia tetiba je ajak pi tangkap-tangkap gambar... Amboiiii.... Macam tak taw saya ni gila camera.. Hahaha... Pantang ada peluang, mula laa syok sendiri... Kebetulan masa Thaipusam tu kitorang dua-dua cuti. Sekarang ni dah takde nak tengok-tengok wayang dah.. Sekarang rajin wat aktiviti riadah.. Ahaks!

So, bincang punya bincang, si dia ajak laa tangkap-tangkap pic kat area Batu Feringi. Saya taknak sebenarnya lepak kat situ. Sebab tau dah ondaway nak pi tu mesti akan jem gila-gila punya laa.. Lagi plak masa tu Thaipusam. Sume pegi temple.. Kuar umah masa tu awal dah dalam kul 4.30... Tapi disebabkan jem, perjalanan 40 minit jadi berpuluh-puluh minit lahhh... Pukul 6.30 baru sampai lokasi... Masa tu memang takde mood dah nak snap-snap.. Jem punya pasal. Tapi sebab dah niat dari awal nak snap-snap kan, kite pun layankan je laa sidia duk hala camera kat kita... *kejadah takde mood..makin suka ada laa.... Hahaha...

Takmo citer banyak, layan pics je laa ehhh... Separuh daripada pics yang si dia shoot...



ni ke muka budak yang takde mood tu? :p


tepi pantai celah batu


nampak tak muka budak eksaited :p


ni macam dah letih...


kesiankan batu tu..haha


eksaited lagi


spott the words :)


last but not least :)


Ekceli si dia memang kaki fotog. Kalau dulu lepas abis study, dia memang duk snap pic ikot suka dia.. Kemana-mana pegi mesti duk usung dslr kesayangan dia tu. Si dia pon snap pic untuk orang kawen. Tapi sekarang dia dah bersara, now just snap untuk simpanan sendiri jer...

Anyway, thanks for the nice pics. U make my day :)


*si dia yang selalu menceriakan hari-hari saya.. pada korang, sory sebab saya hapdet citer dah lapuk..hihihi

Saturday, 9 February 2013

My Online Shop

Salam...


<T.E.A.S.E.R>


Insha Allah, tak lama lagi akan beroperasi sepenuhnya on9 shop saya ni. Sekarang masih dalam proses menambah lagi barang-barang untuk dijual. Semestinya korang mesti terbeliak mata dengan harganya :)

Saya nak mintak tolong korang sikit jer... Like ChantiQue Shoppe saya... TQ yaa....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...