Tuesday, 19 March 2013

Baru Nak Update Blog!


Salam...

Aishhhh.... Punya laa cari masa nak update blog baru ni laa ada masa sikit.. Tah apa yang wat tak sempat pon tak tau laa.. Hehehe....

Oklah, taknah panjang-panjang taip. Ni story bulan lepas actually.. Dah kata bz tadi kan... So boleh kata ni entry basi laa.. Hehehe...

18 Feb lepas, adik saya dah selamat bersalin anak pompuan... Saya punya eksaited laa amek cuti time tu jugak nak balik kampung. Mana taknya, ni laa anak buah pertama, cucu pertama n cicit pertama.. Hehehe... 1st mms adik saya kirim saya dah mula cair dah...

Sepatutnya adik due awal bulan 3. 15hb adik pi check up untuk 8 bulan, Tapi kata pakar nak kena operet awal sebab berat baby dah cecah 4kg. Jantung baby pon dah drop. So, adik decided nak deliver 18 Feb. Lepas asar adik dah selamat bersalin.. Alhamdulillah adik n baby ok.. Sihat walafiat. Berat 3.4kg jer.. Tapi, tinggi 55cm... Patut laa pon jantung dah drop sbb dah kurang gerak. Tinggi sangat ikut ayah dia.. Hehe...

Kita layan pic jer la eh...


bberapa jam lepas lahir

2 ari

ari ke 5

Heeee.... Saya balik kampung masa tu baby dah 5 ari.. Sampai-sampai kat umah terus peluk cium baby... bertaun-taun rasanye tak bau baby.. Wangi sangat... Memandangkan luka operation still sakit, so saya n Ibu laa yang mengasuh baby.. Dari mandikan, wat susu, tukar lampin sume saya n Ibu yang wat. Bile time Ibu takde kat umah, saya laa jadi mummy cuci berak n wat susu dia.. 1 pengalaman yang best! Siyesly dah macam anak sendiri plak... Hehehe.....

Opsss....lupe nak gitaw nama baby Nur Eryqa Daryna...

Ok.. Next entry saya citer plak pasal majlis cukur jambul Daryna ok! Daaa....

5 comments:

  1. sooo adorableee ^^ nak gigit pipi daryna hehe

    ReplyDelete
  2. alolo..comeinye..mcm mane la blh debab cm tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..mama dia suke mkn nasik sejuk kot ms peknen dlu

      Delete
  3. amboi pipi baby tuh,,,geramnyerrrrrr :)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH SUDI BACA. DAH BACA JANGAN LUPA KOMEN! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...