Friday, 12 April 2013

HALAL CHEESE POWDER


Salam...





Rasa terliur tak dengan makanan-makanan kat atas ni? Lagi terliur sebab boleh cicah dengan Cheese yg pekat dan memikat ati tu.. Hehe....

New in stock HALAL CHEESE POWDER. Rasa sama macam cheesy wedges KFC yang korang slalu makan tu. Tapi nak rasa tu kena laa pegi KFC ye x? 

Sekarang dah takyah susah-susah pi beli KFC, kat umah pon korang leh makan cheese ni. Cicah laa ngan nugget ke, fries ke, beger ke... Ngan pisang goreng pon boleh... Hehehe....


200gm 




Hanya tambah air panas dah siap untuk menyicah bersama keluarga tersayang...

Harga = RM10

* saya tgk pic ni pon dah terliur... nak p dapoq sat p menyicah :)



Saturday, 6 April 2013

ASTRO... Nak Pasang Ke Tak?



Salam... Hye korang... 

Tiba-tiba entry kali ni nak cite pasal astro.. Nape ngan astro?

Alkisah baru-baru ni company saya nak cut OT... Jadi seminggu keje ckup-ckup je laa kan.. Lau sebelum ni tiap-tiap minggu mesti ada rezeki nak wat OT. Keje saya ni plak 1 hari 12 jam keje. Makna kata dalam seminggu saya cuma keje 4 ari je.. 3 ari cuti. 3 ari cuti tu harap melepak je la kat umah kan...

Meh nak cite.. Selama 3 tahun keje kat company ni, masa kat umah tu memang untuk tido n rehat jer. Selebihnya abiskan masa kat tempat keje. Mana taknya, keje 12 jam.. Dalam seminggu saya akan keje sekurang-kurangnya 5-6 ari. 1 ari jer cuti.(syok ooo wat OT). Balik umah memang tak fikir apa laa.. Tau nak rehatkan badan. 1 ari cuti tu laa nak kemas umah, nak cuci baju, nak kua ngan buah ati ke kan.. Hehehe... Idop memang keje manjang sampaikan kat umah tak beli tv pon xpe. Sebab tau lau ade tv pon bukan sempat nk tengok.

Itu citer 3 taun lepas laa kan.. Hahah... Citer sekarang ni company tibe-tibe nak cut OT. So sekarang memang banyak masa terluang kat umah.. 3 ari cuti beb.. Lau duk umah takde entertainment xbest jgk kan? Sekarang ni la baru rasa menyesal sebab kat umah takde tv. Hahah..! Punya laa bosan kat umah. Penah sekali tu 3 ari berturut2 saya kuar pi tengok wayang. Semata-mata boring dok umah. Takkan laa tiap-tiap minggu saya nak pi menabung kat panggung tu kan? Heh, lau laa kampung dekat memang dah pecut balik kampung. Tapi apakan daya Penang - JB tu bukan laa sebelah jamban jer kan.. Setakat cuti 3 ari nak balik kampung memang tak laa kan. Mau seminggu jugak laa baru puas balik kampung. Huhu...

Oleh sebab taknak jadi giler berkurung dalam umah, saya pon pi laa beli sebijik tv. Tv biase. 21inch. Xbesar mana. Mampu jugak laa nak ilangkan bosan tu. Dah beli tv, skali ngan arial (haha..) tapi paham-paham je la sekarang ni. Kalau xde astro memang xleh nak tgk tv. Siaran lak tak bape nak clear. Yang dapat pon cume tv3 tu pun puas laa tonggeng-tonggengkan arial tu... Hahaha.. Macam zaman kecik-kecik plak. Aishhh.... Terdetik plak nak pasang astro.. (okeh, da perenggan 4 baru nak start citer.. :p).

Saya surf laa pekej-pekej astro kat tenet. N untuk orang yang sebelum ni jarang nak tengok tv, memang prefer pekej yang murah. Lagi murah lagi bagus.. Haha... Surf punya surf, saya pilih pekej plg basic laa ya memang sesuai ngan jiwa saya. Just tambah 1 pekej Mustika sebab nak tengok program lawak-lawak tu sume. 



Sekarang ada promotion pemasangan n decoder just RM50 jer. Bayar masa orang tu dtg umah nak pasang. Promotion sampai bulan Jun lau tak silap laa...So total just RM104 jer. Monthly RM54. Kira ok la tu kan. Sekadar nak jadi peneman kat umah. Hehe.. Saya pun fill up form. Siap mesej tuan umah lagi tanya alamat umah dia. Haha.. Duduk da 3 bulan tapi alamat umah tak tau. Isi punya isi tinggal nak submit je, terlintas nak tau terma & syarat astro ni cmne. Cth lau tak bayar bill camne dorang casYelaa sebab xpenah lalui pon lg benda cmni. Slama ni abah jer yang uruskan.

Sebab saya ni bz manjang sampai tak sempat nak p jumpa wakil astro tu sndiri, (bz la sgt, malas yg lebihnya) saya surf lagi and tjumpa laa feedback yang positif n negatif. Tapi lebih banyak yang negatif laa dari yang positifnye tu. Antara yang negatif tu adalah servis dari pihak astro dimana mengenakan hidden charges dalam bill astro. (ni yang saya baca kat website tu la). Lau lewat bayar kena cas penyambungan. Yg ni sidia dah gitaw awal2 dah. Lau rase xleh konsisten bayar on time, better jgn langgan. Skali tak/lewat bayar dah kene potong siaran. Nanti cas nk sambung blk dah kene RM20. Yelaa... Kite ni makan gaji kan. Ada jgk time2 yang sempit duit. Takut la kalau-kalau terrrrlewat bayar kan.. Skali dah RM20.. Lau 5 x xke RM100? Huhu...

Lagi feedback cas daripada murah makin lama makin mahal.. Padahal xde tambah pekej lain pon. (ni pon saya bace kt website tu jgk). Ada pulak yang dah taknak langgan n dah call customer servis utk nak potong line. Tibe-tibe on the next month bill sampai n kena charge jugak sebab orang tu lambat pulang decoder pd pihak astro...

Ermmm... Daripada saya eksaited nak pasang astro terus jadi xbest lak. Heee... Tak jadi nak klik butang submit tu. Bukan apa, takut bende2 tu jadi kat saya kan? Orang kata beringat sebelum terkena. Tapi betul ke tidak eh? Memang servis macam tu ke atau sebaliknye? Sekarang dah bbelah bagi nak pasang ke x? Lau xpasang alamatnye tengok DVD je laa tiap2 ari...

Pendapat korang?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...